Whatsapp hattı +90 530 250 70 01
Müşteri hizmetleri 0850 455 01 34

Parsiyel Nedir?Parsiyel Nedir?

Parsiyel taşımacılık, aynı araçla, aynı güzergahtaki farklı adreslere yük taşıma işlemidir. Bu taşıma işlemlerinde, yük aracının tam dolu olarak gitmesini sağlayarak, aynı güzergahtaki adreslere mal indirme işlemidir.

Yurt içi Parsiyel Taşımacılık işlemlerinde, öncelikle yükler belli bir listeye tabi tutulur. Adresler tek tek belirlenir. İlk adrese bırakılacak yükler, en son yüklenir. Son adrese bırakılacak yükler, ilk olarak yüklenir.

Yine yükleme işlemlerinde, eşyaların cinsleri dikkate alınarak yüklenir. Hassas ve özel eşyalar, özel olarak yüklenir. Yurt içi Parça Yük Taşımacılığıişlemlerinde başarılı olan ekiplerimiz, parsiyel taşıma işlemlerinde, numaralandırma yapmaktadır.

Parsiyel Yük Nasıl Hesaplanır?

Taşımacılık sektöründe, taşınan yükün ağırlığı ile birlikte hacmi de oldukça önemlidir. Karayolu taşımacılığının içerisinde yer alan parsiyel taşımacılıkta hesaplamalar, metreküp, ağırlık ve lademetre hesap ölçütleri kullanılarak yapılır.

Parsiyel yükün M3 hesaplaması, EN x BOY x YÜKSEKLİK x ADET şeklindedir.
1 m3 = 333 kg
1 ton = 3 m3
1 ldm = 1750 kg

Parsiyel Taşımacılık Türleri

Karayolu: Yaygın olarak kullanılan bir nakliye türüdür. Kara araçları kullanılarak RUT planlamasına uygun şekilde dağıtım yapılır. Yükleme işlemi kapıdan veya depodan yapılır.

Havayolu: Genel olarak parsiyel kargoların taşımaları yapılır. Yükleme işlemi havalimanı veya havaalanında yapılmaktadır. Yurtdışına taşınacak yüklerin gümrüklü olması gerekir.

Denizyolu: Konteyner ve açık yük olarak taşıma seçeneklerini sunar. Yurtiçi taşıma yöntemlerinde fazla kullanılmaz. Türkiye’de limanlardan gümrüklü olarak gemiler parsiyel yükleri yüklerler.

Demiryolu: Pek tercih edilmeyen bir yöntemdir. Vagonun bir kısmını kiralama ile taşıma maliyeti oluşturulur ve sevkiyatlar bu şekilde gerçekleşir.

Bize Ulaşın

Müşteri Hizmetleri: 0850 455 01 34

Şimdi Ara